A-Kuld


Dogue de Bordeaux

A-Kuldet født 25.10.2015

FYLDER 2 ÅR I DAG 25.10.2017 ;-))

Siem Awsome Like Me

Norwegian Junior Winner 2013

German VDH Junior Champion 2013

German Junior Winner 2013


HD/A

AD/1

Hyperceratose free

Kleha

Bordeaux Red Forest
HD/A

AD/1

Hyperceratose carrier

Simply-Red-Bordeaux Amazing Mio, MAHOGNI


Simply-Red-Bordeaux Art Of Love, MAHOGNI


Simply-Red-Bordeaux Always Happy, MAHOGNI


Simply-Red-Bordeaux Angel Of Love, MAHOGNISimply-Red-Bordeaux Always Me, Rød med sort maske


Simply-Red-Bordeaux Ace Of Heart, MAHOGNI


Simply-Red-Bordeaux Argy Bargy, Rød med sort maske


Simply-Red-Bordeaux Azlan Pride, MAHOGNI


Simply-Red-Bordeaux As If By Magic, MAHOGNI


Simply-Red-Bordeaux All Of Me, MAHOGNI

Uge 10

Denne uge har været rigtig rar, - dels fordi Jul og Nytår er overstået,..med al det krudt,...og dels er der nu kun Budda og Happy tilbage hos os.  De andre hvalpe er allerede i gang med livet hos Deres nye familier.


Budda skal bo her til ca. midt februar, da han skal bo i Sverige, - og derfor skal være rabies-vaccineret før han må komme ind i Sverige.


Vi har naturligvis også vores egen nye hvalp Happy, - som vi glæder os til at lære at kende, - og vi glæder os til at se hvordan hun i de kommende år udvikler sig.

Men lige nu er det hele bare ret harmonisk, ...hele flokken leger godt sammen - store som små.


Vi er også ved at finde en god rytme, -så vi er godt nok lidt tidligt oppe - til gengæld er der meget få uheld inde. De er blevet rigtig dygtige til at besørge udenfor,..så skidt pyt med at vi er oppe kl. 5.

I løbet af dagen er de også rigtig dygtige til at få tisset ude, - meen der sker stadig uheld inde... De er nu også kun 10 uger.


Vi var inde og købe nye seler forleden dag, - og i dag lørdag 9.1 tog vi så til Køge By for at opleve biler, støj, mennesker, børn, barnevogne, hurlumhej og jeg ska gi dig.. !!!


De var pænt forsigtige,..små skridt fremad,...men uden at ryste eller vise utryghed, - og lige så stille og roligt slappe de mere af. De fik hilst på alverdens børn og voksne, 4-benet venner og var hmmmmm stort set uimponeret..

Da vi kom til slagteren, mente de BESTEMT vi skulle ind i butikken, - så det tog lidt tid at få dem med videre derfra.


Jeg er også pænt imponeret over at de ikke sige noget som helst når vi kører bil,...det er nok en stor fordel at de er 2 sammen.


Og ellers NYDER vi bare den fine leg der er mellem de store og de små. En sjælden gang imellem bliver de lige sat på plads, - men det hører også til når man tumler for meget,  eller de store ligge og sover og bestemt ikke gider at de små står og bider i ens øre f.eks.


Vi er også begyndt at lade dem søge efter foder, - hvilket de også er overraskende gode til.


Imorgen søndag skal vi til Hundeleg i Viby Sjælland hos "Kæledyrskompagniet". Der har jeg gået i mange år med vores andre hunde, - så jeg glæder mig allerede til at komme afsted med de nye vapser.


Malene som har Arthur, kommer også,..så imorgen er de 3 søskende der kan lege sammen.


Denne her gang er der også billeder med af de store : Farmand Awsome, Armstrong, Thor og Loke, - og mor Kleha,...det gir sig selv at når de er sammen med dem, - så er det svært at få solo-billede.

De holder sig altid MEGET tæt på de store,... hvilket ses MEGET TYDELIGT på billedet hvor vi går tur,...de går som en laaang række elefanter med Matriarken foran...


Det gør de hver gang vi går tur,...lige i rumpen på de store ;-)


I den kommende uge vil vi fortsætte med at opsøge sociale ting og sager, eller lyde/oplevelser.

 

 

UGE 9


Her er en smule billeder fra hektiske uge 9.

Det var denne uge hvor det også var jul og nytår, og hvor vi både skulle når at handle, tale med hvalpekøbere, holde jul og nytår,  og såment også på job. Derfor er der ikke vildt mange billeder i denne uge.

Hvalpene er blevet rigtig gode til at besørge udenfor,..vi har fundet en god rytme, som gør at langt de fleste gange lykkedes det at få dem til det udenfor.

De er også blevet meget mere modige, - og er nu med ude på den store mark, og har været oppe og lege i grusbunken...

De vil rigtig gerne være sammen med de store hele tiden, - men vi holder dem i køkkenet en periode endnu - så længe de er utætte ;-)

Men så snart de er vågne, - er de ude og sammen med de voksne, - og når vi så når henad sovetid igen, kommer de i køkkenet.

De er blevet rigtige hvalpe nu, - fuld drøn på - og alt skal prøves.


Uge 8

Så er det faktisk ved at være NU vi skal sige farvel til de første vapser !!...


Så er der kun et par dage til vi skal tage afsked med Mogens, Cleo, Arthur og Cæsar…

Derfor er der denne gang lidt overvægt af billeder med de 4 vi nu skal sige farvel til...;-)


Det bliver godt nok svært at skulle kysse de små Bordeauxbørn farvel, - men jeg er oprigtigt glad for de familier de skal hjem til – så det er med en rar fornemmelse i maven, at vi ser frem til at skulle slippe vores guldklumper løs.


Ugen er gået med at få de sidste vigtige ting på plads. Det har betydet dyrlægebesøg inkl. sundhedsundersøgelse, chipning og vaccination.

Hvor har de dog bare taget det hele i stiv arm.. Jeg tror de sov hele vejen hjem i bilen, - for der var ikke et kvæk,…og det var selvom jeg gjorde 3 stop undervejs med ting jeg skulle købe.


Der er også kommet en rigtig god rutine med at komme udenfor og tisse, prutte og lege, - og de er blevet både mere våget og mere nysgerrige, - så grænsen for hvor langt de går væk rykker sig hver dag med et par meter…-  der bliver både slæbt grene frem og tilbage, - og løbet rundt på rigtig hunde-manér,…øvet det pjattede hvalpe-gø,…og hilst på de store drenge – som i øvrigt er ret ligeglade med de små krudthoveder.


Vi har også fået lavet en mapper til de nye familier, med det materiale vi syntes de skal have, og så håber vi at vi får en hyggelig dag, - når familierne kommer.


Nu går vi og prøver at vænne os lidt til tanken om at GI´ SLIP.... Jeg har købt lommetørklæder ..;-)))


LINK TIL

BILLEDER FRA DYREFOTOGRAFEN      KLIK HER

UGE 7

Denne uge har været helt igennem fantastisk.

De er for alvor kommet igang med at løbe rundt, lege, gø, sove, spise, lege, bide, gø, sove spise, ..forfra ca. hver 4 time..

Vi føler vi har en rigtig harmonisk hvalpeflok hvor alle tumler lige meget rundt bider/og blir bidt sådan ca. lige meget ;-)


Det var også i denne uge vi skulle udenfor..

At se de små pus besøge verdenen udenfor for allerførste gang var STORT !!! At se dem få jord på poterne, - og snuse til et visent blad...;-)))))))


I denne uge har vi også været på den helt store socialiseringstur ude i den store verden. Vi har været ude og kører bil, - i forbindelse med 1 times arrangement hos Maxizoo Valby, - og herefter til fotograf.

Uge 5 og 6.

Her I uge 5 kan vi virkelig mærke vi har fået hvalpe !!!

PÅ FULD DRØN !!!

De bliver mere og mere u-imodståelig lækre, - og deres  "nutte-faktor" er stærkt stigende..


Det er også nu vi kan mærke hver enkel hvalps personlighed træde frem,..og vi bruger rigtig meget tid på at studere hver enkel hvalps adfærd og sær-egne. En ting er de dog HELT enige om,...og det er at være sulten !


De har fortsat en glubende appetit, - og bare man "rør" en metal-ske i skuffen ellel deres skål,...så står hele banden og HYYYYYLER, - og tror de skal have mad ;-)


Det er til trods for at de allerede er tromletykke, - og har spist for 1 time siden,...men det tror jeg ikke de kan huske ;-)


Det er også meget tydeligt at legen fylder mere og mere,,...men til gengæld så falder de ret hurtigt i søvn når de har leget på fuld drøn. Gudskelov er det relativt samtidigt de falder i søvn, - så der ånder også fred i huset og blandt de store drenge, og mor Kleha når hvalpene sover.

Hvalpenes nye familier har været på (gen)besøg, - og vi føler os rigtig glade og trygge ved de nye familier som vores hvalpe skal ud til. Det føles bare helt rigtigt.

Uge 3 og 4

I uge 3 er de begyndt at få fast føde. De har fået hvalpefoder opblandet med modermælks- erstatning, og de har også fået A-38 med torskerogn.

De trives stadig gevaldigt, og nu er de også begyndt at ville lege med hinanden. De første 2-3 uger har de stort set kun spist og sovet, - men nu hvor de kan se og høre, og benene kan bære dem,..ja SÅ skal der ske noget.


Her i uge 4 er det meget tydeligt at de er blevet væsentligt mere aktive.

De ÆDER som om de dog aldrig havde fået noget at spise, ... og indimellem sovetime, så bliver der leget med bamser, bolde og hinanden. Det er også i denne uge de er begyndt at "knurrer" af hinanden, - for søren det lyder sjovt.


Uge 1 og 2


En helt igennem fantastisk fødsel af 10 små Dogue de Bordeaxer.


Mor Kleha og de små hvalpe har det alle godt. Nu gælder det om at holde ro på hele fødekassen, så Kleha får mest mulig fred til at passe sine hvalpe.


De første par uger er stort set kun spisning og søvn.


For os mennesker er det INGEN SØVN...