Karakter og temperamentBordeauxen er en glimrende vagthund - og den gøer kun når der er en grund.


Karakter og temperament

Dogue de Bordeaux


Som alle molosser-type hunde har Dogue de Bordeauxen stærke nerver og bliver ikke let opildnet. Dens personlighed er balanceret, stille og rolig. Den er ikke anmassende og det er sjældent man hører Dogue de Bordeauxer gø højlydt uden grund (fx et indbrud i hjemmet). Det er en meget selvsikker race, som ikke har behov for at bevise sig selv overfor andre hunde.


Dogue de Bordeauxen er en charmerende race, som er meget venlig overfor mennesker og mindre dyr. Den er en meget god hund til børn af to grunde; den første er, at Dogue de Bordeauxen elsker at være omgivet af mennesker og den anden er, at Dogue de Bordeauxen er meget tålmodig.


Dogue de Bordeauxen er intelligent (når den gider), blid og har som regel ikke tendens til at ville slås.


Bordeaux'en er en fremragende hus og familiehund. Den er rolig, harmonisk, meget knyttet til familien og kælen. Over for fremmede er den reserveret men forholder sig neutral, hvis dens ejer er til stede. Den besidder en uspoleret, social adfærd, er godmodig over for børn og også god at have flere af sammen. Ikke nogen slagsbror.


Den følsomme kolos reagerer bedst på en kærlig, konsekvent opdragelse, stemmelejet er tilstrækkeligt til at lære hunden at forstå, hvad der er rigtigt og forkert.

Hårdhed ødelægger den. Bordeaux'en er, når den er en gang er opdraget, lydig og har ikke tilbøjelighed til at blive vild. Den er ikke nogen udpræget løbeglad hund, men behøver bevægelsesfrihed og plads omkring sig.


Bordeaux´en er en fremragende vagt - og beskyttelseshund, der aldrig angriber uden grund, og den har en pålidelig flair for alvorlige og indbildte trusler.

 


En sjov observation fra os selv

Her kunne stå en go observation af vores hunde


De elser vand.Link til gode aktiviteter HER


Her kunne stå lidt om de mange forskelle i temperament

Vi oplever 6 hunde med forskelligt temperament.


Det kunne være lidt om flok-rolleLink til gode øvelser HER